zondag 8 september 2013

de weggever en schoolperikelen

Ik kreeg op mijn vorig bericht twee reacties: eentje van Veerle en van Davina
Ik besloot om nog een snor te maken, voor elk één.
Mailen jullie een adres door?  Dan stuur ik ze op!

Ondertussen zijn we weeral een week verder in september.
Een week met veel nieuwigheden en veel spannende en moeilijke momenten. 
Mijn jongste zoontje A startte op 1 september met zijn schoolcarrière.  Hij heeft het geluk dat de meeste nieuwe peuters pas starten na de kerstvakantie, waardoor hij nu in een groepje van 11 zit.  Ideaal voor hem om te starten, te wennen aan nieuwe kindjes, aan zijn leerkracht, aan de drukte van een klein schooltje.  Hij startte donderdag ook in een klasje (soort groepstherapie) van het revalidatiecentrum, waar hij 4 voormiddagen in de week zijn broek zal verslijten.
Hij combineert dus reva met gewoon onderwijs en hij is enthousiast.
E, de oudste van de drie, startte bij een nieuwe leerkracht en zit in nu in het derde leerjaar.  Haar enthousiasme ging vooral over de vulpen en het breekmes die ze krijgen in het derde leerjaar.  Maar de rest vond ze ook wel leuk.
Voor G, nummer twee, werd alles anders.  Hij gaat nu naar een nieuwe school, een autiklasje met 5 jongens. Zoals we verwacht hadden verliep de week met vallen en opstaan.  Maandag brachten we hem naar zijn nieuwe school en pikten we hem weer op.  Omdat hij nog niet besefte wat er ging komen, verliep maandag nog redelijk vlot.  Vanaf dinsdag werd het 's morgens moeilijker: niet willen eten, geen kleren willen aantrekken, niet uit de auto willen komen, proberen om te bijten, fluovestjes vertrappelen en verstoppen ... Gefrustreerd, maar met veel geduld en creativiteit probeerden we de week door te komen.  Ik zal blij zijn als de septembermaand achter de rug is en hij al wat meer gewend is aan zijn nieuwe routine. 

Begin van de week had ik nog genoeg geduld en creativiteit over om vlug vlug een stofje te stempelen en er een turnzak van te maken.
De handleiding voor de turnzak haalde ik bij Bloem.  Heel eenvoudig en vlug.  Soms moet het niet meer zijn dan dat.


Tunrzak hangend

Turnzak


2 opmerkingen:

  1. Ja ik ben al moe na een week, en ik doe het al meer dan twintig jaar, en ik ben zelf de baas.....voor kinderen is het veel keer moeilijker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Wat een fijne blog heb je! Ik ga je volgen! Groetjes, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen